Въоръжените сили на Украйна ликвидираха полк. Олександър Аврамченко, който развя руското знаме над Крим пред през 2014 г. Аврамченко, който е заместник-командир на 20-а гвардейска мотострелкова дивизия по военно-политическа дейност, най-вероятно е бил застрелян край Херсон. Той е роден в Симферопол и е живял в Крим. По време на окупацията през 2014 г. свали държавния флаг на Украйна във военната част и издигна там знамето на Русия. След като премина на страната на Руската федерация, получи орден "за вярност към дълга".

Faktor.bg припомня, че преди два дена началник щабът на 22-и армейски корпус на руската армия ген. Артьом Насбулин е бил убит при атака на мобилен команден пост в Таврийски, отново в Херсонска област. 

Двама ключови руски генерали пък загинаха при боевете в югоизточната Херсонска област на 23-и април, а през март един от най-добрите руски десантни командири също беше убит в Украйна. Според западни експерти, повече руски генерали са били убити на фронта в Украйна, отколкото в който и да е друг конфликт след Втората световна война. Това отразява липсата на практическа подготовка на офицерите за фронта, обобщава медията.