„Трябва да спасим страната ни", това заяви Доналд Тръмп по повод ареста си и обвиненияата срещу него.

Бог да ви благослови всички. Никога не съм предполагал, че нещо подобно може да се случи в Америка. Единственото престъпление, което съм извършил, е безстрашната защита на нацията ни от тези, които се стремят да я унищожат. От самото начало демократите шпионираха кампанията ми, помните ли това? Те ме атакуваха с атака от измамни разследвания. Нашите избори са като тези в страна от Третия свят и сега тази огромна изборна намеса в мащаб, невиждан досега в нашата страна. Но сега те наистина отидоха още по-далеч,като обвиниха 45-ия президент на Съединените щати”, каза Тръмп.

Тръмп пледира „невинен" по всички 34 обвиненияМедии нямат право да отразяват съдебния процес

Бившият президент пледира „невинен“ по 34 наказателни обвинения за фалшифициране на документи, след разследване за платените от него пари с цел укриване на злепоставяща информация по време на президентската кампания.

Част от разследването е за плащане на подкуп на порноазвездата Сторми Даниелс през 2016 г. В друго обвинение се посочва, че Тръмп е направил плащане от 30 хиляди долара на портиер в негова собствена сграда, за да си мълчи за афера на 45-ия американски президент с чистачка. Тези плащания са структурирани като такси за легални услуги. Именно това прокуратурата нарича фалшифициране на бизнес документи.

Доналд Тръмп преди ареста: Сюрреалистично е

„Днес потвърждаваме нашата тържествена отговорност да гарантираме, че всички са равни пред закона. Никакво количество пари и никаква власт не променят този траен американски принцип. 34 неверни показания, направени за прикриване на други престъпления. Това са тежки престъпления в щата Ню Йорк. Без значение кой си. Ние не можем и няма да нормализираме сериозно престъпно поведение”, заяви по време на изслушването окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг.