Според прогнозите на CNN Доналд Тръмп ще спечели победа в първичните избори за президент на Републиканската партия в Калифорния и ще се класира за евентуална трета поредна номинация за президент.

Едновременно с това държавният глава на САЩ Джо Байдън ще спечели първичните избори на демократите в Калифорния, с което допълнително ще затвърди пътя си към номинацията на демократите за втори мандат.

Щатите Калифорния и Тексас са с най-много делегати и победите в тях гарантират номинациите.

В обръщението си в резиденцията си в Палм Бийч по време на изборите за Супер вторник бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изрази ентусиазма си, като определи нощта като "невероятна".

"Никога не е имало нещо толкова убедително", каза Тръмп, след като спечели повечето от щатите, в които се бореха за делегати по време на изборите във вторник.

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Тексас, с което направи решаваща крачка в преследването на партийната номинация за трети пореден президентски цикъл, според прогнозите на CNN.

Със 161 делегати в играта, Тексас има стратегическо значение за Тръмп в супервторника, отстъпвайки само на Калифорния, където залогът е 169 делегати.

Тръмп, който досега е събрал общо 468 делегати, влезе в Супер вторник с 276 и се нуждае от 1215, за да стане републикански кандидат за президент.

Президентът на САЩ Джо Байдън спечели първичните избори за президент на Демократическата партия в Тексас по време на Супер вторника, като си осигури 244 делегати, според прогнозите на Асошиейтед прес.

Байдън се нуждае от 1968 делегати, за да стане кандидат за президент на Демократическата партия.

През 2020 г. Тръмп победи Байдън в Тексас, печелейки 52% от гласовете срещу 46% за Байдън.

На първичните избори в Арканзас и бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, и президентът Джо Байдън постигнаха победи, като добавиха важни делегати към своите списъци.

Тръмп триумфира в първичните избори на Републиканската партия, като спечели 40 делегати, а Байдън си осигури 30 в сблъсъка си с други кандидати на Демократическата партия, което допълнително затвърди позициите им в надпреварата.

Тези победи бележат значителен напредък в преследването на кандидатите за номинациите на техните партии.

Според прогнозата на CNN президентът на САЩ Джо Байдън се очаква да спечели първичните избори на демократите в Минесота и Колорадо.

Със 75 обещани делегати в Минесота и 72 в Колорадо победата на Байдън затвърждава позицията му на основен претендент за номинацията на партията.

Тръмп спечели срещу бившия посланик на ООН Ники Хейли в първичните избори на републиканците в Колорадо, преодолявайки предизвикателствата, след като първоначално щатът се опита да го дисквалифицира по силата на 14-ата поправка, според прогнозите на NBC News.

Единодушното решение на Върховния съд от понеделник изясни, че щатите нямат едностранно право да дисквалифицират федерални кандидати, което даде тласък на Тръмп в навечерието на Супер вторника.

Бившият президент спечели във Вирджиния, Северна Каролина, Оклахома, Масачузетс, Мейн и Арканзас.

От своя страна Байдън взе Арканзас, Алабама, Мейн, Тенеси, Северна Каролина, Верджиния, Върмонт и Айова. Той обаче загуби в Американска Самоа.