Според завещанието на Пригожин-старши - синът му Павел е определен за главен наследник на цялата империя на баща си. Това съобщи телеграм каналът "Пригожин-ЧВК "Вагнер".

"Изборът беше очевиден, тъй като синът беше най-въвлечен в делата на баща си. Включително и в операцията в Украйна - се посочва още там. - Според източници Павел води преговори за връщането на вагнеровците в зоната на бойни действия в Украйна, която е сред най-трудните зони." 

Според канала се водят преговори с Националната гвардия на Русия, с чиито гаранции, без подписване на договори, част от личния състав на компанията може да участва във военните действия в Украйна.

 

"ЧВК "Вагнер" ще запази всичко, което има в момента: име, символика, идеология и принцип на работа", се отбелязва още там.

Тези дни в западни медии имаше многобройни спекулации как точно ще се разпредели наследството на олигарха, включително, че Павел няма да даде нищо на сестрите си и на съпругата на баща си. Със сегашното съобщение се слага край на тази мистерия и е очевидно, че лъвският пай ще е за Павел.