Украинските власти съобщиха за трима загинали при среднощния руски обстрел в Украйна.

Атакуващи дронове отново бяха насочени към Одеса.

Двама цивилни са били убити при руски обстрел с реактивни системи за залпов огън в Купянск, Харковска област и още един човек в Черниговска област, според информация от местните власти.

При удар срещу град Чухуев, недалеч от областния център Харков, са били ранени двама души. Нанесени са щети на жилищна сграда и магазин.

Малко преди полунощ в черноморския град Одеса отекнаха експлозии, но все още няма повече информация от местните власти.

Украинският президент Володимир Зеленски ще се срещне днес в Истанбул с турския си колега Реджеп Ердоган. Сред основните теми на разговорите е подновяването на зърнения коридор в Черно море. Анкара се опитва да убеди Москва да се върне в споразумението, но Русия е недоволна от условия за износ на руски храни и торове.

Междувременно представители на 28 държави, предимно министри на отбраната и на външните работи, са разработили военни планове на срещата за Украйна в Париж. Те обхващат боеприпасите, планирането на запасите, киберстратегията, защитата на границите и отбраната на уязвимите държави, както и обявената от френския президент нова коалиция за доставката на ракети със среден и далечен обсег за Киев.