Спад на новите случаи в света отчитат експертите от Световната здравна оганизация през послената седмица. Броят на новите случаи на коронавируса по света е спаднал с 16%. Също така и броят на жертвите на вируса в световен мащаб е намалял с 10% за седмица

Спад на заразените има почти навсякъде с изключение на Източното Средиземноморие, където има увеличение със 7%.

Според здравните експерти това показва, че простите здравни мерки действат, въпреки наличието на нови варианти на вируса.

Последните данни сочат, че британският вариант вече е засечен в 94 страни, южноафриканският – в 46 страни, а бразилският – в 21.

Словакия стана първата страна в света с най-много случаи на починали от COVID-19 спрямо броя на населението. Причината - в страната циркулира по-високо заразният британски вариант на коронавируса, предаде БНТ. 

От днес правилата за влизане в страната са по-строги в опит да се намали разпространението на заразата.

Швейцария ще представи план за излизане от карантината през март.

Късно снощи нидерландски апелативен съд отмени съдебно решение, взето по-рано днес от магистрати в Хага, което задължаваше правителството да отмени мярката. Премиер Марк Рюте призова гражданите да спазват вечерния час.

Междвременно у нас новите случаи са 1349. Ето и какво показват последните данни:

СOVID кризата в цифри: 129 нови случая в Пловдив, 11,6% от тестваните - положителни!Оздравелите през последното денонощие са