Истински кошмар се е разиграл на борда на пътнически самолет на авиолиния AirAsia. На борда на летателната машина е починало новородено бебе. Инцидентът е станал тази сутрин. Родителите на малката Фарах искали да се преместят в Австралия, където да започнат нов живот, съобщава "Билд", позовавайки се на местни медии.

Полет D7236, на който се случи трагедията, летял от Куала Лумпур до австралийсския град Пърт. Надя Парензи, която е бивша медицинска сестра и също била на борда сподели, че преди да издъхне бебето, което било едва на два месеца, плачело ужасно много. Тя поела бебето и видяла, че то е променило цвета си и не може да диша нормално. Четирима лекари, които били в самолета, в продължение на 2 часа й половина опитали да спасят малката Фарах. Накрая тя издъхнала в ръцете на медицинската сестра.

Съобщава се, че веднага и бил извикан медицински екип, който е изчакал кацането на самолета, за да се качи на борда, пише Блиц. За съжаление, когато лекарите се качили, детенцето вече било мъртво и не можело да се направи никаква реанимация. Медиците единствено установили смъртта на бебето.



Пътниците съобщават за хаотични условия на борда на самолета.

Представители на авиокомпанията потвърдиха инцидента, но на този етап не се разгласяват подробности. За момента не е известна и причината за смъртта на бебето.



Във връзка с трагедията следващият полет от Пърт е бил отменен.