В Италия бе съобщено за още две убийства на жени, след като вчера две жени бяха убити от съпрузите си, предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА. 

Съобщава се, че 66-годишна жена от индийски произход е била пребита до смърт от съпруга си с бухалка за крикет в град Салсомаджоре Терме близо до Парма, област Емилия-Романя, а 42-годишна жена е била намушкана с нож от съпруга си пред очите на едно от децата им в Андрия, област Пулия.

В първия случай мъжът, също от индийски произход, е бил задържан от карабинер, който се намесил, след като чул виковете на жената. Във втория случай се съобщава, че впоследствие мъжът се е обадил на карабинерите и се е предал.

Новите убийства на жени идват на фона на продължаващия обществен гняв от бруталното убийство на 22-годишната Джулия Чекетин от 21-годишния ѝ бивш приятел Филипо Турета на 11 ноември. Убийството привлече вниманието на медиите и доведе до ново равнище на осъзнаване на необходимостта от решаване на проблема с насилието, основано на пола, в Италия.