Реки от фекални води са залели Волгоград след  взрив в един от канализационните колектори. Аварията е станала още в четвъртък, а регионалните власти на града официално признават, че засега не могат да се справят с положението. Четвърто денонощие в града е обявен режим на извънредна ситуация. 

Жителите на града страдат не само от непоносимата воня, но и от липсата на течаща вода и парно, както и от опразнените с вода и напитки щандове на магазините. Губернаторът на Волгоград Андрей Бочаров, цитиран от местни източници, призна, че канализацията е строена „в нарушение на всички норми и изисквания“, но допълни че службите работят възможно най-добре. На друго мнение са жителите и локалните новинарски издания.

Според възстановката на ситуацията фекалиите са избили на повърхността едновременно по две разклонения, заливайки по пътя си пътища, паркове, паркинги, както и градския площад „Пахмутова“. Мръсотиите бликнали недалеч от река Царица и са достигнали и река Волга. В голяма част от кварталите няма вода за пиене, в магазините е изчерпана бутилираната.