Родители подават сигнали за лоши условия на детски лагер на морето и за грубо отношение на служителите на хотела към децата, настанени в него. Според персонала  агресивното поведение идва от танцовата школа, която организира лагера.

„На 8 юли пристигнахме в базата в Шкорпиловци – това, което видяхме нямаше нищо общо със снимките и описанието на базата от офертата”, каза Десислава Вълкова, ръководител на танцова школа в София пред Нова телевизия.

Тя описва обстановка на лоша хигиена, липса на отношение и недостатъчна храна. По думите ѝ са разговаряли с управителката на хотела и тя ги е уверила, че ще предприеме мерки.

Стига се и до полицейска намеса. Една сутрин дете е оставило купичка с мляко там, където се отсервира храната. Според ръководителката то е било вкиснато. Според преподавателката ситуацията е била много стресова и напрежението ескалирало, след като на детето е била направена забележка по груб и неуместен начин. Стигнало се е и до заплахи.

„Гостите са се нахвърлили да обиждат нашите служители, след като едно от децата е изхвърлило пълна купичка с храна и е получило забележка от готвача”, каза управител на фирмата, която стопанисва хотела, Емил Бакърджиев. Според него не е имало физическа саморазправа. „Колегите ни от ромски произход искат да заведат дело за обида”. Той нарече мръсните чаршафи и лошите условия в хотела „клевети”.

По думите на Вълкова от школата са търсили връзка с него, но той не е пожелал да се свърже с тях.