Ще напуснете ли годеника си, ако бъдещата ви свекърва ви предложи крупна сума пари в замяна на това да оставите скъпия и син? Подобна оферта ще се стори напълно абсурдна на мнозина. Любовта е по-силна от всичко, нали така…?

За някои обаче набъбването на банковата сметка е добре дошло, а любовта… е, тя да върви по дяволите! Особено ако става въпрос за 10 000 долара.

Историята е напълно истинска и е разказана от бившата бъдеща булка в Reddit. Всичко се е случило преди месец, когато жената, пожелала да запази своята анонимност, взела решението да се раздели с мъжа, с когото уж трябвало да прекара целия си живот.

Двамата се запознали в колежа. Допаднали си и нещата потръгнали. Преди да получи предложението за брак от своя любим, двамата били заедно в продължение на пет години. Бившият годеник на жената идвал от доста богато и традиционна азиатско семейство. Родителите му обаче изобщо не я харесвали и съвсем ясно показвали липсата на каквито и да било симпатии спрямо нея.

Любовта обаче била по-силна. До определено време.

След годежът бъдещата булка започнала да осъзнава - крушата не пада по-далеч от дървото. Младоженецът станал изключително властен, постоянно искал да я контролира - къде е, с кого е. Дори искал след сватбата да прави график на жена си всеки ден, за да знае къде се намира и какво прави.

Наред с това бъдещата булка научила и за още една тъмна страна на любимия си - имал проблеми с алкохола. Червените лампички станали твърде много, а чашата преляла съвсем, когато младоженецът заявил категорично, че трябвало да се примири с избора си на съпруга, макар да смята, че може да се справи доста по-добре.

Постепенно самата булка започнала да се дистанцира - емоционално, физически. Събирала смелост, за да направи категоричната стъпка и да сложи край. До миналия уикенд, когато на хоризонта се появила чудесна възможност.

Бъдещата свекърва поискала да говори със снаха си и то без знанието на своя син. Срещнали се на строго професионален обяд, на който майката на младоженеца предложила крупна сума пари, в замяна на която обаче бъдещата булка трябвало да си иде от живота му. Завинаги.

Офертата била 10 000 долара. Булката въобще не се замислила и приела.

Условието било никой да не казва на младоженеца за парите. Жената се прибрала и още същата вечер събрала багажа си. Разделила се с вече бившия си годеник и от тогава двамата не са се виждали.

Превод и редакция от оригиналната публикация в Reddit: TrafficNews