Когато чуем подобна история, няма как да не заработи сравнението. Вчера в Пловдив беше намерено изхвърлено на улицата бебе. Все още не е ясно нито кой го е изхвърлил, нито кои са родителите му. В същото време жена от Калифорния може да бъде осъдена на седем години затвор, защото... изхвърлила малки кученца на боклука. Тя вече е обвинена на базата на кадри от охранителна камера, съобщи Асошиейтед прес. Американката е обвинена и за това, че е увредила здравето на 3-дневните кученца и че ги е изоставила.

След арестуването на Дебра Сю Кълуел в къщата ѝ в Коачела са намерени 38 кучета, повечето здрави, но някои агресивни или уплашени. Случаят привлече вниманието на американците, след като бяха разпространени кадри как жена изхвърля торба с кученцата на боклука, а след това потегля с джипа си. Властите я откриха по номера на автомобила.

Кученцата са седем - пет мъжки и две женски, вероятно нечистокръвни териери, пише novini.bg. Всички са оцелели, след като мъж ги чул да скимтят, взел ги и ги отнесъл в близкия магазин. Там служител извикал полицията. Ако не бил този човек, кученцата е нямало да оцелеят. Те са били обезводнени и гладни.

За кученцата вече се грижи доброволец, който ги храни на ръка.

"Няма оправдание за изхвърлянето на кученца - каза Крис Мейър от спасителната служба - Особено в наше време, когато ние или други приюти биха ги взели, за да ги дадат на приемни родители или на свои партньори."