Френските спасители издирват седем души, сред които две деца, изчезнали след силните бури в южната част на страната, като се смята, че повечето от тях са били отнесени в автомобили на наводнени мостове, предаде АФП.

Четиричленно семейство, включително две деца на 4 и 13 години, е попаднало в наводненията, докато се е опитвало да премине по мост над река Гардон в село Дионс, северно от град Ним, съобщиха от префектурата. Бащата и двете деца все още се водят за изчезнали. Майката, която също е била в колата, е намерена от спасителите и откарана в болница, допълват властите.

Спасителите издирват и две жени, които се били на моста в град Гударгус. Те са подали сигнал по телефона, след което връзката с тях се е изгубила. 

Сред изчезналите е и белгиец, за когото се предполага, че е бил отнесен от водите при мост в село Ганиер. Неговият спътник в автомобила е успял да се спаси.

Управителят на водноелектрическа централа в село Сен Мартен дьо Валамас, който отишъл да провери съоръжението, също е в неизвестност.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи, че спасителите са извършили общо 35 операции по време на бурята и проливните дъждове, обхванали департаментите Ардеш и Гар.