Съюзниците на Израел го призоваха да избягва ескалация на напрежението след масираната атака на Иран. Според Техеран западните страни трябва да оценят въздържанието, което демонстрира спрямо еврейската страна.

Съюзниците на Израел, включително Франция, Германия и Великобритания призоваха еврейската страна да се въздържа от действия, които биха повишили напрежението в региона. Русия и Китай, които има по-близки отношения с Иран, също призоваха за сдържаност.

А генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че светът не може да си позволи повече войни:

"Близкият изток е на ръба. Хората в региона са изправени пред реална заплаха от унищожителен пълномащабен конфликт. Сега е моментът заплахата да бъде неутрализирана, а напрежението да деескалира. Сега е времето за максимална сдържаност".

По-рано говорител на израелския кабинет подчерта, че Израел сам ще реши как да защитава народа си. Според опозиционния лидер Яир Лапид правителството на премиера Бенямин Нетаняху демонстрира пълна липса на въздържане след атаката на Иран. Лапид също така обвини Нетаняху, че силите му упражняват терористично насилие срещу палестинците в окупирания Западен бряг.