Пътнически самолет бе принуден да се върне на летището, от което излетя след 13 часа във въздуха, заради на тежките наводнения в най-големия град на Нова Зеландия.
 
Полетът напусна Дубай, Обединени арабски емирства, в 10:30 сутринта в петък на 27 януари и се отправи към Оукланд, Нова Зеландия.
 
След 13 часа полетът в крайна сметка трябваше да се върне, като данните от FlightAware показват, че самолетът се е върнал на международното летище в Дубай малко след полунощ в събота. 

Летището в Окланд трябваше да затвори и да отмени вътрешни и международни полети, след като дъждът принуди пътниците да останат в сградите на терминала, газейки във вода до колене.
 
В официалното изявление се казва: „Летище Окланд оценява щетите на нашия международен терминал и за съжаление установи, че днес не могат да се изпълняват международни полети.
 
„Знаем, че това е изключително разочароващо, но безопасността на пътниците е наш основен приоритет“, допълниха от летището.

Главният изпълнителен директор на летището Кари Хурихангануи се извини за неудобството и добави, че нощта е била дълга и изпълнена с предизвикателства.
 
Северният остров на Нова Зеландия беше засегнат от обилни валежи, внезапни наводнения и свлачища от петък. Властите обявиха извънредно положение, след като над Окланд валя дъжд, колкото за цял един ден през лятото.
 
Извънредното положение вече е отменено, но кметът Уейн Браун предупреди, че опасното време се завръща утре.
 
„Настоящият фокус на моя екип и нашето голямо притеснение е, че някои жители на Окланд може да си помислят, че по-лошото е зад гърба ни, но не е“, каза той. Кметът допълни, че земята е много напоена и канализациите са пълни.
 
Браун каза, че дъждовете са  много над нивата, които службите за спешна помощ биха могли да планират.

 Синоптикът на Нова Зеландия съобщи: „Очаква се този дъжд да причини опасни условия за реките и значителни наводнения. Свлачищата и наводненията вероятно ще попречат на пътуването. Те ще направят някои пътища непроходими и вероятно ще изолират цели общности.“