Руската волейболистка, кандидат-майсторът на спорта Арина Михайлина почина на 21-годишна възраст. Тя се състезава като член на руския младежки отбор и спечели националното първенство през 2018 г. сред момичетата до 17 години. През 2019 г. тя взе бронзовото отличие на Спартакиадата за ученици. 

Според информация на "Московский комсомолец" момичето е било открито близо до сградата на общежитието на Московския енергетичен институт в югоизточната част на руската столица вчера, 21 април.

Първоначално бе съобщено, че все още живото момиче е открито около 21 часа. Съдейки по естеството на нараняванията, експерти предполагат, че спортистката се е опитала да се самоубие.

Според телеграм канала База известно време преди смъртта си волейболистката си е кореспондирала с приятеля си. Младият мъж забелязал, че момичето сякаш се сбогува с него. Решил да извика линейка за нея, а след това сам отишъл в сградата на общежитието на MPEI, където живеела волейболистката.

Първият пристигнал на място медицински екип констатирал, че момичето няма нужда от помощ. След преглед тя се качила на 16-ия етаж, а след това била открита просната под прозорците.

Тогава втори лекарски екип откарва момичето в болницата. Там тя починала от наранявания, несъвместими с живота.

Общоруската федерация по волейбол потвърди смъртта на младата спортистка.