Руската противовъздушна отбрана е свалила над Одеса украински военнотранспортен самолет с оръжие и боеприпаси на борда. Това обяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. 

На редовния си брифинг Игор Конашеков съобщи, че с високоточни ракети с въздушно базиране е бил нанесен удар по център за артилерийска подготовка на украинските въоръжени сили в Сумска област. По думите му чуждестранни инструктори са обучавали в центъра украински военни да боравят със 155-миличетровите американски гаубици М-777. 

Освен това в Одеска област е бил поразен пункт за дислокация на чуждестранни наемници. Конашенков допълни, че през изминалото денонощие руската авиация е унищожила повече от 400 украински военни, 20 танка и бронирани машини, 4 установки на реактивни системи за залпов огън БМ-21 “Град”, 9 артилерийски оръдия и 29 автомобила с различно предназначение

Украинските военни са си върнали част от отстъпените позиции в Северодонецк при сраженията с руската армия, съобщи управителят на Луганска област, като добави, че руската армия разрушава мостове в града, за да попречи на прехвърлянето на подкрепления за украинските сили.