Руската армия нанася нови ракетни удари по възлова структура на украинската ел. мрежа. Текат съобщения за попадения в районите на Киев, Лвововска, Виницка и Кировоградска област.

"Целият град е без електричество. Очакваме допълнителна информация от енергийните експерти. Възможно е да има прекъсвания във водоснабдяването. Останете в укритията", написа кметът на Лвов. 

Черниговская област също вече е без ток. Без ток останаха части от Молдова и столицата Кишинев. 

Губернаторът на Николаевска област Виталий Ким предупреди за "много ракети", пристигащи от юг и изток, предават от BBC. Според информация на УНИАН Руската федерация е вдигнала в небето най-малко 9 бомбардировача Ту-95. 

"Ударено е едно от столичните инфраструктурни съоръжения. Стойте в укрития! Въздушната тревога продължава", каза кметът на Киев Кличко. Трима души са починали, 6 са ранени, целият град Киев е без водоснабдяване, отбеляза Кличко.

Ровенската АЕЦ е приведена в авариен режим на работа. Всички блокове на Южноукраинската атомна електроцентрала са спрени. Причината е разрушаването на електропреносната мрежа. Леонид Олийник, говорител на "Енергоатом", потвърди това в коментар за медиите. "Да. Това се дължи на разрушаването на мрежите. В станцията няма нищо нередно. Няма накъде да се подава електричеството", отбелязва той.

Киев бе уцелена жилищна сграда, загинаха трима, а 6 бяха ранени. Заради обстрела няколко украински региона са напълно без електричество.

Украинската столица е частично без ток, в цял Киев няма вода, съобщи кметът на града Виталий Кличко. "Специалистите на "Киевводоканал" работят за възможно най-бързото възстановяване на водоснабдяването. Моля, запасете се с вода за всеки случай", призова Кличко.

Укрзализниця съобщи, че всички влакове в Украйна са спрени.