Рама за кацане и заден капак от подводницата са сред отломките, открити в района на търсенето на "Титан", съобщи експерта по гмуркане Дейвид Миърнс.

Миърнс е приятел на пътниците на борда на Титан. 

Човекът, който съоснова OceanGate с изчезналия пилот на подводница Стоктън Ръш, каза пред BBC, че може да е имало „мигновена имплозия“ на кораба.

Намарените отломки говорят за тази версия. Това би означавало, че петимата души на борда за загинали незабавно. Сега се изчаква да бъде потвърдено, че намерените отломки са именно от "Титан".

Гилермо Сьонлайн беше интервюиран, когато пристигнаха новини за появата на отломки в Атлантическия океан.

Той каза, че няма да се изненада, ако има нещо на повърхността.

„Знам, че нашият протокол за загубени комуникации е пилотът да изплува на повърхността на подводницата. От самото начало винаги съм си мислил, че това вероятно би направил Стоктън. В този случай става много трудно да се намери подводницата, тъй като надводният кораб не би разбрал, че идва и не би знаел къде да търси. Най-големият ми страх през цялото това нещо, докато гледам как се развиват операциите, е, че те се носят на повърхността и просто са много трудни за намиране.“, посочи той. 

Сьонлайн допълни, че има вероятност да е станала катастрофа.

„Това, което знам, е, че независимо от подводницата, когато работите на дълбочина, налягането е толкова голямо върху всяка подводница, че ако има повреда, това ще бъде мигновена имплозия. Ако това се е случило, то имплозията е настъпила преди четири дни", каза той.