Войната в Украйна - ракети и дронове над Одеса. Има информация за трима загинали. Засегнати са обекти на гражданската инфраструктура.

На места са избухнали пожари. Според местните власти всички служби работят по отстраняването на щетите. Атака с дрон и в Днипро, поразена е жилищна сграда. Има седем ранени.

Президентът Зеленски се срещна с дипломати и ръководители на международни организации. В навечерието на втората годишнина от войната той им благодари за подкрепата за Киев и за това, че са избрали да останат, а не да напуснат страната, предаде БНТ.

В интервю за Фокс Нюз Зеленски каза, че загубите на украинците са значително по-малко от тези на руснаците и поиска боеприпаси с далечен обсег.

"Ще оцелее ли Украйна без подкрепата на Конгреса? Разбира се, но не всички от нас ще оцелеят. И ако сме наясно каква е цената, ако светът е готов да я плати - ще видим. Но това е трагедия. Ще бъде трагедия - не само за Украйна и за украинците, а за цяла Европа. И ще видите, че те ще продължат. Путин никога няма да се спре. Ще прегази Източна Европа, защото иска", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

По информация на руски медии руската армия продължава да напредва в района на Красний Лиман и Авдеевка.