Украйна може да започне преговори за мир едва когато нейните ресурси свършат, заяви руският президент Владимир Путин. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в Русия по покана на Путин. 

Украйна може да използва евентуални бъдещи преговори, за да си осигури още оръжия, изтъкна руският президент на срещата на Източния икономически форум във Владивосток:

"Създава се впечатление, че те искат, под натиска на западните им ментори, максимално да оглозгат, извинете за израза, каквото успеят, а след това, когато всички ресурси бъдат сведен до нулата, да се опитат да спрат бойните действия. Тогава ще започнат преговори, за да могат да възстановят ресурсите си." 

Посещението на севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Русия предизвика загриженост във Вашингтон, че Пхенян може да допринесе за попълване на арсенала на Москва за войната в Украйна, както и предупреждение за нови санкции. 

Руската държавна телевизия излъчи кадри от посрещането на Ким с руски официални лица. Мястото на срещата му с президента Путин не е обявено и предизвиква различни предположения. 

Украинският президент Володимир Зеленски обяви увеличаване на военната помощ за Киев от Германия и спря Закона за имуществените електронни декларации:

"Наложих вето на приетия от Върховната Рада закон, който запазва ограниченията при електронните имуществени декларации. Тези ограничения са недопустими. Декларациите трябва да бъдат открити за всички."

Правителството на Швеция ще поиска от въоръжените сили оценка за възможностите за изпращане на изтребители "Грипен" на Украйна, която включва срокове за доставка на нови изтребители за шведската армия.