Срещата на върха между президента на Руската федерация Владимир Путин и председателя на Държавения съвет на КНДР Ким Чен-ун във Владивосток приключи, предава TACC.

Преговорите на четири очи между двамата лидери продължиха около два часа, а след края им Путин определи беседата си с Ким Чен-ун като "съдържателна". Агенцията пояснява, че протоколът предвиждаше срещата тет-а-тет да продължи около 50 минути.

"Разбира се, говорихме и за ситуацията на Корейския полуостров, разменихме мнения за това как и какво трябва да се направи, за да се гарантира, че ситуацията има добри перспективи за подобрение", подчерта президентът на Русия.

Ръководителят на руската държава благодари на Ким Чен-ун за приемането на поканата от Москва и пристигането му в Русия. Путин се обърна към лидера на КНДР с думите "скъпи наш приятелю", пише "Фокус".

Разговорът се състоя зад затворени врати. Членовете на делегациите не взеха участие в разговора, лидерите бяха придружени само от преводачи.

"Току що направихме много смислена размяна на мнения по въпроси от взаимен интерес", увери севернокорейският лидер след близо двучасов разговор с Путин на четири очи.