Руският президент Владимир Путин определи като терористичен акт случилото се на Кримския мост и разпореди да се засилят мерките за сигурност, предадоха световните агенции.

"Предвид това, че става дума за втора терористична атака срещу Кримския мост, очаквам конкретни предложения за подобряване на сигурността на тази важна транспортна и стратегическа инфраструктура", заяви Путин по време на правителствено заседание, излъчено по телевизията.

"Случилото се е поредният терористичен акт на киевския режим. Това престъпление е безсмислено от военна гледна точка, защото Кримският мост отдавна не се използва за военни превози. Но това е едно жестоко престъпление, защото пострадаха, загинаха невинни лица", добави той.

По думите му при атаката е било ранено момиченце, а неговите родители са загинали. Семейството е пътувало за Крим от Белгородска област в Русия.

Президентът обеща, че ще има отговор след атаката на Кримския мост. Той поясни, че министерството на отбраната подготвя подходящите отговори. Путин съобщи, че Кримският мост е пострадал сериозно при терористичния акт.

На заседанието на правителството руският заместник-премиер Марат Хуснулин посочи, че пътят ще бъде напълно поправен до 1 ноември. Той каза, че пътният трафик по моста ще бъде подновен в една посока до 15 септември, а в двете посоки - до 1 ноември. Паралелният железопътен мост не е пострадал при атаката, добави още вицепремиерът.