САЩ отново са залети от пропалестински протести. Демонстранти блокираха магистрали и важни мостове  в големите градове на страната. Според организаторите действията на протестиращите са част от глобална "икономическа блокада за освобождаването  на Палестина". В Чикаго още в 7 часа в понеделник сутринта демонстрантите заловени за ръце образуваха обща верига  на междущатска магистрала 190 и затвориха пътя към едно от най-натоварените летища в страната - международното летище "О'Хеър". Хората, които имаха полети вървяха около километър и половина пеша с куфарите си.

Демонстрация затвори и главен път към международното летище Сиатъл-Такома за няколко часа.

В Залива на Сан Франциско в продължение на часове, демонстранти  затвориха  моста  Голдън гейт и не допускаха преминаването на автомобили,велосипеди и пешеходци. Около 20 от протестиращи бяха арестувани.

В Ню Йорк демонстранти блокираха  автомобилния поток  към Манхатън по Бруклинския мост и също имаше много арестувани. В Юджийн, Орегон, бе затворена междущатска магистрала 5 и се съобщава за 52-ва ареста.

Протестният марш  в Чикаго продължи и  в късния следобед в центъра на града  отново  със  сблъсъци с полицията . До момента  арестуваните са 54.