Демонстранти, протестиращи срещу войната на Израел срещу палестинското ислямистко движение "Хамас" в ивицата Газа, завзеха една от сградите в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, която бе разграбена и покрита с графити, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на местни телевизионни канали.

Вчера пропалестински демонстранти се барикадираха в многоетажната сграда на студентските служби и казаха на работещите в нея да се скрият, но тази сутрин тя беше празна, заяви говорителят на университета Ерик Холинс.

"Това, което мога да ви кажа в момента, е, че сградата е освободена от служители и протестиращи и е обезопасена", каза Холинс, който не даде подробности за случилото се през нощта.

Университетът публикува на уебсайта си "предупреждение за протестни действия", в което обявява, че всички занятия и прояви в основния кампус ще бъдат преустановени до второ нареждане, и призовава хората да не влизат на територията на учебното заведение, отбелязва Ройтерс.

На снимки от мястото на инцидента се виждат графити по стените на сградата, мебели, с които са барикадирани вратите, и преобърнати колички за голф, маси за пикник и чадъри, преграждащи площада, съобщи БТА.