Президентът Мая Санду отхвърли риска от близки военни действия на територията на Молдова.Това стана ясно от нейно изявление пред националната телевизия.

Така Мая Санду реагира на изявлението на ръководителя на Националната разузнавателна служба на САЩ Арвил Хейнс за намеренията на Руската федерация да пробие коридор към непризнатото Приднестровие. Според президента заплахите за Молдова в момента са минимални.

"Няма причина да се говори за рискове през следващите месец-два. Мисля, че сме в безопасност. Представителката на САЩ заяви, че съществува риск, но не каза, че това може да се случи.

Този риск винаги е съществувал. Доколкото разбирам, тя не е казала нищо ново. Тя каза, че преди това Русия е имала планове, те са били известни", обясни Мая Санду.

Според президента сега са възможни различни сценарии. Молдовските граждани обаче нямат причина да се притесняват. Ако ситуацията се промени, властите със сигурност ще информират обществеността. "Безопасността на гражданите е наш основен приоритет", добави Санду.