TidalWave Comics пусна комикс, който описва подробно живота на украинския президент Владимир Зеленски. 

Комиксът „Политическа сила: Владимир Зеленски“ е част от поредицата от комикси на компанията, която се фокусира върху политици и политически фигури.

Книгата от 22 страници е написана от Майкъл Фризел и нарисувана от Пабло Мартинена. Комиксът беше пуснат дни преди войната между Украйна и Русия да достигне тримесечната психологическа граница.

„Това беше предизвикателен сценарий за написване. Издателят и аз искахме да се съсредоточим върху човека извън текущия фокус на медиите – войната на Украйна с Русия и битката на волята на Зеленски с Путин. Кой е той? Какво го кара да се държи по този начин? Защо той е правилният лидер за Украйна в този момент? Това са нещата, за които бях любопитен, когато започнах изследването“, каза Фризел, според TidalWave Comics.

Зеленски стана популярен като комик и актьор, преди да бъде избран за президент.

Част от парите от продажбата на комикса ще отидат за Международния червен кръст в подкрепа на Украйна.

„Тази книга означава много за мен заради украинското ми наследство. Моите баба и дядо и от страната на майка ми, и тези на баща ми, са имигрирали от Украйна. Исках да използвам този формат не само за да разкажа история, но и да даря по някакъв начин за каузата в същото време“, каза издателят Дарън Г. Дейвис.