Гори нефтобаза в село Красногвардейское в Джанкойския район на ​​Крим. Тази сутрин в граничната с Украйна руска Белгородска област властите съобщиха за експлозии. Според информациите в района на Белгород се е задействана противовъздушната отбрана, пише BBC. 

"Тази сутрин в Белгород започна с няколко експлозии. Системата за противовъздушна отбрана се задейства. Според информацията, която имам в момента, няма щети и пострадали", написа губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

Предишната вечер ръководителят на друг граничещ с Украйна руски регион - Курска област, Роман Старовойт съобщи за минометен обстрел на две гранични села: Алексеевка и Елизаветовка. "В Алексеевка врагът, очевидно, отново се е опитал да унищожи кула на мобилен оператор. ​​В близост до нея е регистриран пожар в растителност, а купчина слама във ферма също се е запалила. В Елизаветовка шест частни домакинства са били повредени, главно покриви и прозорци са повредени. Няма пострадали хора. Животновъден комплекс в Елизаветовка, който отглежда говеда от елитна холандска порода, също е попаднал под обстрел в Елизаветовка. За съжаление повече от 20 животни са били убити", пише губернаторът.