Седмица преди атаката в еврейския магазин в Париж Амеди Кулибали е наел малка къща в предградията на столицата, в която е складирал арсенал от съвременни оръжия, предаде Belfast Telegraph.

След оглед на къщата полицията е идентифициралапотенциален четвърти нападател. Следователите са проследили парите и доставките за тримата известни досега нападатели, извършили атаките в Париж, които бяха убити при полицейски операции. Според органите на реда на свобода може да са до шестима членове на същата ислямистка клетка.

„Установихме самоличността на някои изключително опасни хора - мъже и жени”, каза говорител на полицията. 

От специален интерес е къщата в парижкото предградие Жентийи, която Кулибали е наел преди две седмици. Полицията отказа да съобщи какво е открила вътре, но вестник Le Parisien посочва, че детективите от Парижкия криминален отдел и специална бригада на антитерористичните сили са намерили скутер, чрез който са успели да идентифицират „четвърти човек”, който е бил съучастник на Кулибали. 

Изданието не идентифицира човека по име, но посочва, четой може да е застрелял и ранил тежко човек в близост до Фонтене-о-Роз на 7 януари – същит ден, в който двама приятели на Кулибали - братята Шериф и Саид Куаши - убиха 12 души в офиса на вестник „Шарли Ебдо”. 
Четвъртият, който има дълго криминално досие, може да е бил замесен и в тази атака, посочва Le Parisien, като добавя, че той вече е избягал в Сирия. 

TrafficNews.bg