Организаторите на Летните олимпийски игри представиха „визуалната идентичност“ за Игрите през 2024 година, включително виолетова лекоатлетическа писта и свежа серия от пиктограми за олимпийските спортове.

Президентът на организационния комитет Тони Естанге заяви, че презентирането на дизайните е отличителен белег в отбраното броене за форума, който стартира на 26 юли, 2024 година.

„Това е нов вид за Игрите. Местата ще бъдат в този празничен, радостен тон“, каза Естанге, разкривайки палитра от цветове, доминирани от розово, синьо и виолетово, за декориране на олимпийските сгради. Той представи и 62-те пиктограми за различните състезания.

Пиктограмите и логотата бяха за първи път въведени на Олимпиадата в Токио през 1964 година като начин за идентифициране на различните олимпийски дисциплини. Ще има 48 спорта на Летните игри в Париж, но Паралимпийските, които споделят осем от тях, довежда бройката до 62.

Олимпийски наръчник за логота ще бъде създаден и разпределен към телевизиите, за да ги подпомогне в намирането на тези нови изображения. „Все още умуваме върху слуховата идентичност“, добави Естанге, който е трикратен олимпийски шампион по кану.