Звездата от хитовата лента „Коса“ Трийт Уилямс загина при катастрофа с мотоциклет във Върмонт, съобщи агентът му Бари Макферсън, пишат световните медии. 71-годишният актьор се ударил с мотоциклета си в лек автомобил, препречил пътя му при маневра.

"Просто съм съсипан. Той беше най-милият човек, актьорът на актьорите. Режисьорите го обичаха. Той бе „сърцето на Холивуд” от 70-те години на миналия век", каза още Макферсън.

Уилямс е трябвало да бъде транспортиран до болница със самолет след катастрофата, станала в понеделник около 17:00 ч. местно време.

Длъжностните лица във Върмонт смятат, че водачът на участвалия в катастрофата автомобил не е видял мотоциклета. Щатската полиция заяви, че той е получил леки наранявания, а смъртта на Уилямс е обявена в болницата.

"Уилямс не е успял да избегне сблъсъка и е изхвърчал от мотоциклета си. Получил е критични наранявания и е транспортиран със самолет до Медицинския център в Олбани, Ню Йорк, където е обявен за мъртъв", съобщават от полицията.

Филмовата кариера на Уилямс започва в средата на 70-те години на миналия век, когато дебютира в "Смъртоносен противник". През 1979 г. получава ролята на Джордж Бъргър в "Коса" на Милош Форман по хитовия бродуейски мюзикъл. За това свое превъплъщение получава първата си номинация за "Златен глобус".

Уилямс участва и в няколко филма на Стивън Спилбърг, между които "1941“. По-късно се присъединява към актьорския състав на сериала „Everwood“ по The WB в ролята на д-р Андрю "Анди" Браун. Остава в сериала през всичките четири сезона и печели номинация за наградата SAG.

Сред останалите му роли в сериали са тези в "Синя кръв", "Нощна смяна" и "Бреговете на Чесапийк ".

Уилямс е женен и има две деца. В изявление за „Дедлайн“, в което се съобщава за кончината му, семейството му казва: "Трийт беше изпълнен с любов към семейството си, към живота и към работата си и наистина бе на върха... Към всички негови фенове: Знайте, че Трийт ценеше всички вас и молим, продължавайте да го пазите в сърцата и молитвите си".