Скандално известният бивш кмет на Торонто Роб Форд почина на 47-годишна възраст. По предварителни данни причина за кончината на ексградоначалника е рак на дебелото черво. Бившият кмет на Торонто Роб Форд, който бе заловен с наркотици, обвинен в алкохолизъм и замесен в редица гръмки скандали, е починал преди да навърши 47 години, съобщава канадският канал Си Би Си. През септември 2014 година Роб Форд за пръв път се оказва в болница и признава, че изпитвал болки в продължение на няколко месеца, като в последно време те "станали непоносими".Припомняме, че Роб Форд се прослави със своята нееднозначна репутация.

Голям обществен отзвук бе видеото, на което се вижда как градоначалникът употребява крек (кристалната форма на кокаина). Отначало Роб Форд отрече автентичността на записа, но после призна, че не само употребява наркотици, но и че е пристрастен към тях и към алкохола. 

След скандалното разобличаване на "лошите му навици", се появи друго видео, на което Роб Форд цветисто ругае непознат човек. След поредната "изява" Градският съвет на Торонто взе решение да лиши от правомощия Роб Форд. Въпреки това той вече бе спечелил любовта и симпатията на много свои съграждани и имаше намерение да се яви на следващите избори за кмет на Торонто.  

Още новини ТУК

ТNS.bg