Папа Франциск се възстановява добре след операция от херния, но няма да се появи на публично място за неделната молитва „Ангел Господен“, съобщи неговият лекар проф. Серджио Алифери.

В сряда – 7 юни, 86-годишният папа претърпя операция в болница „Джемели“ за отстраняване херния.

Всички папски аудиенции бяха отменени до 18 юни, за да се даде време на главата на римокатолическата църква да се възстанови, но в петък папата поднови работа от болничната си стая. Лекарите обаче му препоръчват в неделя да не се появи на прозореца на болничната стая за молитвата молитва „Ангел Господен“, защото ще натовари коремните мускули.

„Обикновено след подобна операция човек е хоспитализиран за четири-пет дни. Надяваме се да го убедим да остане през цялата следваща седмица, тъй като такъв болничен престой ще му позволи да се върне на работа с повече сили и сигурност“, обяви проф. Алифери.

Папа Франциск в крайна сметка ще реши кога да бъде изписан, уточни лекарят.

Папа Франциск е приет в болница отново, ще го опериратСпоред медицинския екип симптомите, които е имал папата, са се влошили

Операцията на папа Франциск е преминала успешноИнтервенцията обаче съживи опасенията за все по-крехкото здраве на 86-годишния папа