Бивш мениджър на руската компания за петрол "Лукойл" е намерен мъртъв вчера в град Митищи в близост до Москва. Предполага се, че причината за смъртта е инсулт, съобщи ТАСС. 

Собственикът на имота, в който е намерено тялото на бизнесмена, е Алексей Пиндюрин - наричан още "шаманът на Магуа". Съобщава се, че бившият мениджър на "Лукойл" е посещавал шамана няколко пъти, за да се възползва от неговите нетрадиционни услуги за лечение. Този път Суботин отишъл при него, за да му помогне с мархмурлук. 

Пиндюрин казва, че бизнесменът "пристигнал при него в състояние на тежка алкохолна и наркотична интоксикация". Тялото на Суботин е открито в стая, "използвана за ямайски вуду ритуали".

Това е поредната новина за смъртта на руски бизнесмен. От началото на 2022 г. различни служители на газовите компании "Новатек" и "Газпром" бяха открити мъртви. Във всеки от случаите основната версия на разследващите е самоубийство.

През април стана ясно за смъртта на бившия мениджър на "Новатек" Сергей Протосеня, както и на бившия вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев. По-рано и други ръководители бяха открити мъртви в Русия, сред тях бяха ръководителят на транспортната служба на "Газпром Инвест" Леонид Шулман, както и Александър Тюляков, заместник-генералния директор на центъра на "Газпром" за корпоративната сигурност.