Намериха мъртъв внука на основателя на американската петролна компания "Гети ойл" Джон Пол Гети - Андрю. Той е бил намерен  в дома си в Холивуд хилс, в района на Лос Анджелис.

Предполага се, че смъртта му най-вероятно се дължи на естествени причини или на нещастен случай, предаде Асошиейтед прес. Агенцията се позовава на съдебни медици и на членове на семейството.

47-годишният Андрю Гети е намерен мъртъв в банята на дома си. Първоначално бе съобщено, че има "подозрителни обстоятелства" около смъртта му и че се разпитват свидетели, включително бивша негова приятелка. По-късно се появи информация, че той от няколко месеца не се е чувствал добре и е трябвало утре да посети личния си лекар. 

Андрю Гети е един от внуците на Жан Пол Гети - американски петролен магнат, един от първите доларови милиардери и известен колекционер на произведения на изкуството, основател на музеи, носещи неговото име. 

Друг от внуците му - Джон Пол Гети-Трети, като тийнейджър бе отвлечен в Рим. Похитителите отрязаха ухото му и го изпратиха на вестник, за да принудят семейството да плати откуп. Твърди се, че отначало фамилията не искала да плаща. След пет месеца в плен 16-годишният тогава наследник бе освободен срещу 2,7 милиона долара.

ВИЖТЕ ОЩЕ НОВИНИ ОТ СВЕТА ТУК!

НОВИНИ ОТ ДНЕС ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg