Украинската армия заяви, че е убила или ранила "висши командири" на руските военноморски сили при вчерашната ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол. 

При нападението са били убити 9 и ранени 16 души, включително генерали, заяви началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов.

В изявлението на украинската армия се казва, че нападението е било извършено "по време на среща на ръководители на руските военноморски сили". Вчера назначените от Русия власти на анексирания полуостров Крим съобщиха, че един военнослужещ е в неизвестност след атаката. 

И тази сутрин Севастопол беше подложен на ракетен обстрел. За кратко беше спряно движението на морския транспорт в Севастополския залив.

В същото време Киев съобщи, че е пробил руските линии в Южна Украйна в района на Запорожие. Имаме пробив на левия фланг и продължаваме да напредваме, заяви генерал Олександър Тарнавски за телевизия Си Ен Ен

По думите му ударите с дронове срещу руски цели на Кримския полуостров повдигат духа на украинските военни.

Украинската страна съобщи още, че Русия е нанесла въздушни удари с ракети тип "Оникс" в украинската Одеска област, на интензивен обстрел е била подложена и Херсонска област, където е загинал един цивилен и трима са били ранени.