Осъдиха втори мъж, обвинен в насилствено нападение над служител на американската певица Лейди Гага, с цел да отвлече кучетата на звездата. Той беше осъден на шест години затвор в Лос Анджелис, предаде Франс прес.

Лафайет Шон Уейли, който е на 28-години е пледирал виновен в опит за грабеж, признавайки, че е бил част от групата, която стреля по Райън Фишър, докато той разхождаше трите френски булдога на изпълнителката на "Poker Face" в Холивуд през февруари 2021 г. 

Кадри от камери за видеонаблюдение показват как двама мъже излизат от кола близо до служителя на певеца, след което го прострелват в гърдите. Нападателите след това грабват две от кучетата - Коджи и Густав, и побягват, оставяйки кървящия Райън Фишър на земята. Третото куче, Мис Ейша, успява да избяга, но после се връща и се сгушва до човека, който има грижата да я разхожда.

Гага предложи награда от 500 000 долара за връщането на скъпоценните й френски булдози, припомня агенцията. Кучетата бяха върнати от жена, която твърдеше, че ги е намерила вързани за стълб и впоследствие беше арестувана. Според полицията тя е имала връзка с бащата на един от нападателите и е била натоварена да вземе наградата вместо тях.

Присъдата на Уейли идва седмица след тази на неговия съучастник - 20-годишния Джейлин Кийшоун Уайт, който получи четири години затвор, и след втория арест на 19-годишния Джеймс Хауърд Джаксън.