Животоподдържащите апарати на Ан Хейш са били изключени, след като е намерен жизнеспособен реципиент за нейните органи, съобщава списание "Пийпъл“, цитирано от БТА.

Все още не е ясно кои от органите на актрисата ще бъдат дарени на неидентифицирания реципиент. Звездата от "Друг свят" и "Шест дни, седем нощи" беше обявена за мъртва, според законите в Калифорния, след загубата на всички мозъчни функции и в съответствие с приетите медицински стандарти.  Тялото на Ан Хейш бе на животоподдържащи системи, за да се запазят органите за потенциално донорство, според желанието на актрисата, което тя е декларирала приживе. 

Хейш почина на 53 години, след тежка катастрофа. При инцидента актрисата е получила тежки изгаряния и увреждане на мозъка, както и сериозна травма, която наложила да бъде поставена на апаратна вентилация. Преди да почине тя бе в кома. 

В четвъртък говорител на полицията в Лос Анджелис потвърди, че кръвният тест показва, че Хейш е била под въздействието на наркотици, когато е катастрофирала. Друг източник на правоприлагащите органи уточни, че първоначалният кръвен тест е разкрил наличието на кокаин. 

Най-близките й хора, сред които синът ѝ Хоумър Лафун, бившият ѝ съпруг Колман Лафун, както и бившите й партньори Елън де Дженерис и Джеймс Тъпър изразиха скръбта и почитта си към Хейш.

„Това е тъжен ден. Изпращам цялата си любов на децата, семейството и приятелите на Ан“,  написа в Туитър Де Дженерис. Връзката ѝ с Хейш в края на 90-те предизвика хомофобска вълна в Холивуд.

Сред всички онези, които скърбят за смъртта на актрисата, бе и Лин Мишел, която живееше в дома в квартал Мар Виста. Мишел, която  все още се „възстановява“ през това „безумно, травматично време“, поднесе своите съболезнования на близките на Хейш в Инстаграм.

„Новината за смъртта на Ан Хейш е опустошителна. Нейното семейство и нейните приятели, и особено децата ѝ, наистина претърпяха голяма загуба и сърцето ми е за тях. Цялата тази ситуация е трагична и наистина няма думи“, написа Мишел.