Джей Лено е опериран от сериозни изгаряния, получени при избухването на пламъци по време на работата му по ретро автомобил, и остава в болница за по-нататъшно лечение, съобщи лекарят, който наблюдава лечението му, информира Асошиейтед прес.

Бившият водещ на "Вечерното шоу" по Ен Би Си е в добро състояние, а съпругата му Мейвис е с него в Центъра за изгаряния "Гросман" северно от Лос Анджелис, заяви Питър Х. Гросман, медицински директор на центъра в болница "Уест Хилс".

"Днес той е в добро настроение", каза Гросман на пресконференция по телевизията. Миналия уикенд Лено получи изгаряния по лицето, ръцете и гърдите, които пластичният хирург категоризира като втора степен или по-тежки.

Някои от раните по лицето "са малко по-дълбоки и малко по-обезпокоителни", тъй като показват признаци, че преминават в трета степен, както може да се случи при изгарянията, каза Гросман.

Лечението, което има за цел да предотврати влошаването на изгарянията, включва кислородна терапия под високо налягане, за да се стимулира заздравяването, както и операция, при която раните от изгаряния се почистват, каза той. Върху мястото се поставя временен "биологичен заместител на кожата", каза още лекарят.