Мощни експлозии са били чути в Крим през изминалата вечер. Жители на Севастопол качиха в социалните мрежи видеозаписи, на които се виждат пламъци и се чуват взривове. Според медии в Украйна е атакувана военновъздушната база "Белбек" недалеч от града. 

Две руски села са евакуирани днес, след като избухна пожар в склад за боеприпаси близо до границата с Украйна. Пожарът идва дни след експлозиите във военна база и склад за боеприпаси в Крим – анексирания от Москва украински полуостров, които Русия нарече “саботаж” от страна на Киев.

“Депо за боеприпаси се запали близо до село Тимоново”, на по-малко от 50 км от украинската граница в Белгородска област, се казва в изявление на губернатора на областта Вячеслав Гладков.

Русия не съобщава за атака. Държавната агенция цитира местен администратор, който написа, че е бил елиминиран дрон. Няма поражения и няма пострадали.

Причините за пожара близо до селата Тимоново и Солоти, на 15 километра от Украйна, се разследват. Повече подробности не се съобщават.

В популярен украински новинарски сайт беше постнато видео, на което се вижда голямо кълбо дим, да се издига от базата. Ройтерс засега не може да потвърди дали видеото е автентично.

Гладков в предходните месеци обвини украинските сили за серия от взривове в и близо до Белгород, който е на 650 километра южно от Москва, припомня Ройтерс.