Нов вид дрога прати дванадесет студенти в болница. Американските власти разследват случая с наркотика, който е вариация на екстази.

„Моли” е галеното име на нов вид синтетична дрога, която набира все по-голяма популярност сред младежите в Съединените щати и Великобритания.

Освен привърженици обаче наркотикът взема и жертви. Само за последните няколко седмици свръхдоза „моли” е погубила трима души.

Последният случай е от Кънектикът, където 12 студенти попаднаха в болница след като пробвали дрогата, която е нова и по-силна версия на екстази. „Подобен род неща се очаква да се случват сред студентите, но е доста притеснително да знаеш, че хората са изложени на въздействието на толкова опасен наркотик”, коментира Лиза, студентка от университета „Уеслиън”.

Основната съставка на „моли” е метилен-диокси-мета-амфетамин, познат още като Ем Ди Ем Ей. За разлика от Екстази, при „моли”, въпросното вещество е доста по-чисто и в прахообразна форма.

Ефектът от него е еуфория и добро настроение, но също високо кръвно налягане, учестено дишане и задух, предупреждават лекари.

Медии в Съединените щати посочват, че „моли” става все по-популярна сред младежите, а хора със сравнително висок социален статус посягат към хапчетата, които доскоро са смятани за безобидни.

TrafficNews.bg