Ниагарският водопад отново ще свети в бяло, зелено и червено

Осветяването ще започне в 22 ч. местно време

03.03.2024 09:01 583 0
Ниагарският водопад отново ще свети в бяло, зелено и червено

За четвърта поредна година екипът на Генералното консулство на България в Торонто организира осветяването на Ниагарския водопад в цветовете на българския трибагреник по случай 3 март. То ще започне в 22 ч. местно време, съобщи генералният ни консул в Торонто Велислава Панова.

В провинция Онтарио отбелязването на Националния празник на България ще продължи и на 4 март, когато от 14 ч. пред сградата на общината в град Ниагара Фолс на специална церемония ще бъде издигнато българското знаме.

Като част от планираните събития българското знаме ще бъде издигнато и пред сградата на парламента на провинция Онтарио от 12:15 ч. на 6 март.

Националният ни празник ще бъде отбелязан и в провинция Британска Колумбия, където в цветовете на българския флаг ще бъдат осветени сградата на общината във Ванкувър и най-старият мост в града – „Бурард бридж“.

В столицата на провинция Албърта – град Елдмънтън, в бяло, зелено и червено ще бъде осветен „Хай левъл бридж“, а в град Калгари трибагреникът ни ще бъде издигнат  пред сградата на общината, предаде БТВ. 

 

 

Изпрати новина