Приключила е аутопсията на британския лекар и водещ в телевизия Би Би Си Майкъл Мозли. Гръцкият съдебен лекар не е установил наранявания, които биха могли да се свържат с възможен престъпен акт, съобщава АНА-МПА.

Останките на водещия бяха открити в скалиста зона на плажа Агия Марина на източноегейския остров Сими в неделя, 9 юни, след неколкодневно издирване. Причината за смъртта не можеше да бъде установена, тъй като тялото е в напреднал стадий на разлагане, отбелязаха източниците.

68-годишният мъж изчезна в сряда, а в широкомащабната издирвателна операция се включиха части на бреговата охрана, полицията и пожарната, като бяха използвани и хеликоптер, дронове и полицейско куче. 

Майкъл Мозли е бил на почивка на остров Сими. Той изчезнал, когато се връщал пеша от труднодостъпен плаж след плуване.

Мозли е добре познат във Великобритания с диетата си „5:2“, която предвижда хората да ограничават приема си на калории през два дни от седмицата и да се хранят здравословно през останалите пет, като правят упражнения редовно. По-късно той представи диетата си „Fast 800“ за бързо отслабване, в която спазващите диета ограничават приема си до 800 калории на ден в рамките на най-малко две седмици, предаде Нова. 

Тялото на британския водещ Майкъл Мозли е изплувало на гръцкия остров СимиВодещият изчезна преди няколко дни