Последното проучване на общественото мнение на NBC News показва, че подкрепата за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ е достигнала 48%. Камала Харис има същата подкрепа. NBC нарича резултатите показателни, като се има предвид, че до изборите остават само три седмици. Проучването е проведено в периода 4-8 октомври и в него са участвали 1000 регистрирани гласоподаватели.

Ако се вярва на резултатите от анкетата, нивото на подкрепа за вицепрезидента Камала Харис е малко по-ниско в сравнение със септември, когато то е било 49%. От друга страна, при Доналд Тръмп се наблюдава забележимо увеличение - от 44% на 48%. Както казва изследователят на общественото мнение Джеф Хорвит, провел проучването, „лятото се превърна в есен, всички признаци на предимство на Камала Харис изчезнаха, сега те вървят ръка за ръка“. Според експерта натискът, на който е подложена Харис, е оказал влияние. Някои избиратели се опасяват, че вицепрезидентът не се различава от президента Джо Байдън. В крайна сметка мнозина в САЩ възприемат потенциалното президентство на Тръмп по по-положителен начин, отколкото това на Байдън, заключава проучването.

В същото време 10% от анкетираните заявяват, че все пак могат да променят решението си и да гласуват за друг кандидат. Освен това 62% от гласоподавателите заявяват, че предстоящите президентски избори „значително ще променят“ живота им - най-високият дял на респондентите с такова мнение в проучванията на NBC News от 1992 г. насам.