Полицията в Белгия неутрализира  мъж, заподозрян в убийството на полицейски служител и раняване на други двама. Той се е барикадирал в къща в Шарлероа, Валония, след което е стрелял. Убит е 36- годишен полицай. 

След сигнал до полицията, на място са били извикани униформени, за да извършат претърсване на къщата. Това се е случило  около 7 часа сутринта местно време, съобщават белгийските медии.

Операцията е била проведена от Спецчастите. Един от ранените полицаи е в тежко състояние, като е с опасност за живота.  Нападателят е откаран в болница в състояние на мозъчна смърт и по-късно е починал. 

 Заподозреният е бил обвинен в престъпен сговор, както и в трафик на наркотици, превозни средства и оръжие, стана ясно по време на пресконференция, проведена днес.

„В 6.30 сутринта полицията пристигна на място. Първо разговаряха с една дама в  къщата,а след което се натъкнаха на заподозрения, който  изпразнил пълнителя си в полицаите. Нападателят е подал въоръжената си ръка иззад врата и е стрелял по спецчастите. Той останал скрит зад вратата и след като пристигнали подкрепления, специалните части успели да влязат в къщата и открили ранения нападател.

 „Това е мрачен ден за белгийската полиция, за федералната полиция и нашите специални части. Безпрецедентен инцидент в новата история на федералната полиция“, заяви Ерик Снок,  директор на федералната полиция в Лиеж. „Те напуснаха семействата си рано тази сутрин, за да изпълняват задълженията си в услуга на населението. И днес един от нас няма да се прибере вкъщи!" каза той.