Поне 23 жертви и десетки ранени оставиха след себе си торнадо и гръмотевични бури, които пометоха американския щат Мисисипи. Четирима са в неизвестност, а спасителни екипи търсят оцелели сред отломките в малкото градче Силвър Сити с население 200 души. Властите очакват равносметката за загиналите да се окаже по-тежка.

Най-голямата ярост на природната стихия се стовари върху градчето Ролинг Фолк, което даде поне 12 жертви.

В ход е спасителна операция за хора, останали блокирани в отломките на къщите си. Населеното място с 1700 жители практически вече не съществува, отбелязват потресените оцелели. Торнадото остави след себе си ивица на разрушение в протежение на 160 километра по делтата на река Мисисипи.

Унищожени са къщи и коли, има изтръгнати дървета, много райони са без електричество.

През нощта срещу събота в Националния метеорологичен център на Съединените щати са постъпили поне 24 сигнала за торнадо. Информацията е подадена от ловци на бури и наблюдатели за райони от западния край на Мисисипи, през централната част на щата и дори в Алабама.

На места се е изсипала градушка с размери на топки за голф. Доброволци сравниха бедствието с торнадото в Джоплин, Мисури от 2011 година, което взе 161 жертви.