Бронираният влак с Ким Чен-ун, с който лидерът на КНДР пристигна в Русия, премина през селцето Хасан, което е до границата. И веднага предизвика интереса на всички. Дмитрий Смирнов например - журналист от Кремълския пресцентър, се възхити от асистентите на Ким Чен-ун, които шашнаха всички с чевръстите си действия.

Те избърсаха вратите на влака и парапетите по пътя. "На това му се казва ниво", написа Смирнов в поста си в Twitter. И припомни как телохранителите на севернокорейския лидер притичваха до автомобила, возещ държавния глава при срещата му с президента на САЩ Тръмп.

След като на перона момичета в национални носии подариха цветя и поднесоха кравай на севернокорейския лидер, губернаторът на Приморския край Олег Кожемяко разкри и с какво ще гощават Ким Чен-ун. Менюто било просто и съобразено с желанията на високия гост - руски борш и пелмени, но нямало да липсва и червен хайвер. 

Припомняме, очаква се на 25 април Ким Чен-ун да се срещне във Владивосток с руския президент Владимир Путин. Севернокорейският лидер ще остане в страната до 26 април.