Западът е готов да се опитва за неопределено време да измори или унищожи Русия и в света може да се появи нов военен съюз. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Срещата в Рамщайн и предоставянето на тежки оръжия на Киев не оставят никакво съмнение, че нашите врагове ще се опитват за неопределено време да ни изморят или още по-добре да ни унищожат. И те имат достатъчно оръжия. Ако е необходимо, те ще започнат да произвеждат нови, написа Медведев, в канала си в Telegram.

Първо, няма да е лесно. Второ, в случай на продължителен конфликт, в един момент ще се формира нов военен съюз от тези страни, които американците имат за приятелски и техните съюзници, поясни той.

По думите му това винаги се е случвало в историята на човечеството по време на дълги войни. Тогава САЩ най-накрая ще се откажат от старата Европа и останките от нещастните украинци и светът ще се върне към състояние на равновесие. Ако, разбира се, не е твърде късно, каза още Медведев.

Припомняме, че на 20 януари в американската авиобаза Рамщайн в Германия се проведе редовна среща на министрите на отбраната на около 50 държави, на която беше обсъдена допълнителна помощ за Киев. Участниците обаче не взеха решение относно доставката на германски танкове Leopard 2 за Украйна.