"И сега никой няма да приеме Украйна в НАТО. В Алианса може и да са русофоби, но не са самоубийци". Това написа в Телеграм заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев. Според него само договор с Русия е можел да гарантира сигурността, но "украинското правителство, стимулирано от западните пари и ракети, го отхвърли".

"Киевският режим продължава да си измисля някакви "гаранции за сигурност" за бъдещето. Ту провеждат среща с някои незначителни съседи под председателството на забравени пенсионери по този въпрос, ту отново си спомня за НАТО. На всички е ясно, че никой от съседите не може да им даде никакви гаранции, дори люто да мрази Русия", смята още той. 

Медведев добавя, че дори САЩ няма да предложат на украинския президент Володимир Зеленски и съратниците му гаранции за светло бъдеще. "Няма смисъл. Сега в Украйна печели фирмата Joseph Robinette Biden & Sons. Скоро това ще свърши. Американците са закоравели егоисти и работят само за себе си. Така че новият екип няма да се поколебае да пусне корупционната украинска тема в тоалетната на историята заедно със замесените в нея", написа бившият руски президент.