Бившият вицепрезидент на САЩ - Майк Пенс и бившият губернатор на Ню Джърси - републиканецът Крис Кристи, влязоха в президентската надпревара в Съединените щати.

Кристи е един от най-острите критици на бившия президент Доналд Тръмп и се очертава като кандидата, готов да влезе в директен сблъсък с него. Кристи обяви кандидатурата си в Ню Хемпшир и описа Доналд Тръмп като обсебен от себе си и нечестен човек.

Само ден по-рано бившият вицепрезидент на Доналд Тръмп - Майк Пенс, също се включи в надпреварата за номинацията на републиканците и така се очертава необичаен за американската политика сюжет - президентска двойка от президент и вицепрезидент се изправят в битка един срещу друг.

Бившите губернатори Ники Хейли и Аса Хътчинсън също се кандидатират. Очаква се днес в надпреварата да се включи и Дъг Бъргам. Но най-големият противник на Тръмп остава губернаторът на Флорида - Рон Десантис. Проучванията на общественото мнение към момента сочат, че Тръмп води с 30 пункта пред Десантис, а нито един от другите кандидати не получава одобрение над 10%.